Het IJs

Update Zaterdag 13-2-2021:

Lichte verbetering, maar de baan is nog steeds niet begaanbaar om de sneeuw eraf te krijgen. Gezien de weersvoorspellingen is de kans verkeken om open te kunnen gaan.

Update Vrijdag 12-2-2021:

Het ijs blijkt onbetrouwbaar tot nu toe. Zowel te voet als met de kleine quad kunnen we de besneeuwde delen nog steeds niet betreden. Zelfs vandaag nog natte voeten. Op veel andere stukken is het dik genoeg, maar er moet een compleet betrouwbare ijsvloer liggen om open te kunnen gaan.

Hopelijk brengt komende nacht voldoende dikte om het ijs te kunnen betreden en het sneeuw vrij te kunnen maken.

Update 11-2-2021

Het ijs groeit nog niet zo hard aan als je zou verwachten gezien de weersverwachting. We zien twee oorzaken op dit moment:

  • De baan is het begin van de week besneeuwd en sneeuw op het ijs isoleert het ijs van de koude lucht. Daardoor zien we ongeveer 50% verschil in dikte tussen besneeuwde en niet besneeuwde stukken. Het ijs is helaas nog niet dik genoeg om de sneeuw eraf te kunnen halen. Het ijs onder de sneeuw is onbetrouwbaar.
  • De weersverwachting voorspelt strengere vorst dan we daadwerkelijk meten. Vannacht bijvoorbeeld is de minimum temperatuur zeer kort -7 graden Celsius geweest .
Temperatuur 11-2-2021. Bron: weerstationsprancapelle.nl

Al met al heeft het de verwachting inmiddels iets getemperd. Aan het begin van de week leek donderdag haalbaar om open te gaan, maar inmiddels hebben is die verwachting bijgesteld naar hopelijk zaterdag. Voorwaarde is wel strengere vorst.

Hou deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.